Nieuws

Guardiola en Real Madrid verschillen van mening over loting Champions League

Guardiola en Real Madrid verschillen van mening over loting Champions League

13-12-2021 14:59 Laatste update: 15:03

De meningen zijn verdeeld over het opnieuw uitvoeren van de Champions League-loting. Manchester City-manager Pep Guardiola kan zich wel vinden in de beslissing van de UEFA, terwijl Real Madrid er absoluut niet van gediend is.

Er is besloten om de loting ongeldig te verklaren, omdat de UEFA maandagmiddag in de mist ging. Manchester United werd aan Villarreal gekoppeld, terwijl beide ploegen al in de groepsfase tegen elkaar hebben gespeeld. Toen United even later wél in de koker had moeten zitten toen de tegenstander van Atlético Madrid werd bepaald, was dit niet het geval. Na veel ophef is er een nieuwe loting aangekondigd om 15.00 uur.

Pep Guardiola reageerde tijdens een perconferentie op de aparte situatie. "Ik denk dat het eerlijk is. Als er een fout wordt gemaakt, dan moet je het opnieuw doen. Daar is niks verdachts aan", zegt de Spaanse oefenmeester. Manchester City leek eerst de tegenstander van Villarreal te gaan worden, omdat City de eerste ploeg was die na de fout uit een koker kwam.

Real Madrid is minder te spreken over de beslissing van de UEFA. De ploeg van Carlo Ancelotti werd aan Benfica gekoppeld, nog voor de blunder van de voetbalbond zich voordeed. Volgens beIN Sports is er door Real Madrid een officieel protest aangetekend tegen de nieuwe loting, maar dat lijkt weinig kans van slagen te hebben.