Nieuws

Schreuder kent zwaar begin bij Ajax: 'Voor hem was het ook heel moeilijk'

Schreuder kent zwaar begin bij Ajax: 'Voor hem was het ook heel moeilijk'

02-12-2022 19:22 Laatste update: 19:23

Alfred Schreuder geeft toe dat hij eerder had kunnen ingrijpen bij de spelersgroep van Ajax. De Amsterdamse club kende een teleurstellend einde van de eerste seizoenshelft en begint in januari als nummer twee aan de tweede helft van de Eredivisie

Schreuder blikt in gesprek met Het Parool terug op zijn eerste periode als hoofdtrainer van Ajax. De trainer ziet dat Mohammed Kudus grote indruk maakte op het WK. Ghana werd echter wel uitgeschaked in de groepsfase. "Ja mooi, hij heeft veel gescoord. Net als bij ons. En ook bij Ghana speelt hij op verschillende posities", prijst Schreuder de wendbaarheid van Kudus.

De trainer was verrast toen Antony én Lisandro Martínez ook nog vertrokken uit de hoofdstad. Beide spelers volgden Erik ten Hag naar Manchester United. "Wat ik alleen niet wist, was dat er zo veel spelers zouden vertrekken. Ik hield rekening met vier. Dat werden er meer. Het is geen excuus, maar een spelersgroep mét Antony en Lisandro Martínez is toch anders dan zonder die twee. Dan moeten andere jongens opstaan. Er moet een nieuwe hiërarchie ontstaan."

Aan het einde van het seizoen ontstond er veel heisa nadat Daley Blind op de bank werd gezet door Schreuder. "Kijk, een speler op de bank zetten is niet makkelijk. Als mens. Maar als trainer is dat anders. Ik heb Daley uitgelegd waarom ik hem passeerde en daar was hij het niet mee eens. Het was voor hem ook verschrikkelijk moeilijk. Hij is een grote speler met een grote carrière. En aan de bal is hij nog steeds een van onze beste spelers. Maar ik heb met Calvin Bassey en Owen Wijndal meer opties", besluit Schreuder.