Nieuws

Ajax loot tegen De Vrij en Dumfries' Internazionale in Champions League

Ajax loot tegen De Vrij en Dumfries' Internazionale in Champions League

13-12-2021 12:22 Laatste update: 12:32

Ajax is gekoppeld aan Internazionale gekoppeld bij de loting voor de Champions League. De Amsterdammers nemen het in de achtste finale op tegen de ploeg waar Nederlanders Denzel Dumfries en Stefan de Vrij onder contract staan. 

Bij het trekken van het vijfde balletje werd runner-up Internazionale gekoppeld aan Ajax. De Italianen bezetten op dit moment de koppositie in de Serie A. Met de koppeling aan de Nerazzurri wacht een prachtig affiche voor Ajax. De Amsterdammers speelden vijfmaal eerder tegen de Italianen. Er werd driemaal verloren en één keer gelijkgespeeld. In 1972 boekte Ajax een memorabele zege op Inter, toen de Europa Cup I-finale gewonnen werd.

Voorafgaand aan de loting werd Sébastian Haller in het zonnetje gezet. Zijn debuut waarin hij maar liefst vier goals maakte tegen Sporting Portugal (1-5) zege, leidde tot warme woorden. Daarnaast werd zijn historische prestatie door liefst tien goals te scoren in zijn eerste zes wedstrijden te scoren.

De loting werd verricht door Andrey Arshavin. De Rus - in het verleden de beul van Oranje op het EK 2008 - noemt Ajax het meest opvallende aan de groepsfase. De voormalig Arsenal-aanvaller is onder de indruk van het spel en de scoringsdrift van de Ivoriaanse spits. Arshavin noemt een zege met de Londeraren op het 'sterkste FC Barcelona' zijn meest tastbare herinnering aan de Champions League. Al lachend stipt de Rus aan dat hij toentertijd de doelpuntenmaker was aan Arsenal-zijde.