Nieuws

Bogarde verwacht geen Ajax-terugkeer: 'Waarom zou hij mij moeten bellen'

Bogarde verwacht geen Ajax-terugkeer: 'Waarom zou hij mij moeten bellen'

26-11-2022 08:30

Winston Bogarde verwacht op korte termijn niet terug te keren bij Ajax. De voormalig prof was jarenlang de rechterhand van Erik ten Hag, maar mocht vertrekken na de komst van Alfred Schreuder.

Bogarde was bij Ajax verantwoordelijk voor de restverdediging. Onder Schreuder is dat nou juist een onderdeel waar het niet goed gaat met de Amsterdammers. Volgens Bogarde ziet iedereen dat het niet goed gaat en is dat te wijten aan een gebrek aan goede communicatie. De voormalig verdediger verwacht geen telefoontje van Schreuder om terug te keren. "Waarom zou hij mij moeten bellen? Ik heb trouwens niet met hem gesproken, voor ik wegging. Ik heb een gesprek gehad met Edwin van der Sar. Ik was te goed voor Jong Ajax, zeiden ze", vertelde Bogarde bij het Voetbal Café van Ziggo Sport.

Bogarde werkte al vijf jaar in de jeugdopleiding van de Amsterdammers voordat hij assistent werd naast Ten Hag. "Ik denk dat ik wel een toegevoegde waarde ben geweest in de afgelopen twee jaar." Over zijn toekomstplannen is de 52-jarge Rotterdammer duidelijk. "Natuurlijk wil ik graag op het veld staan. Er zijn wel wat andere mogelijkheden geweest, maar nog niet iets waar ik mij goed bij voelde."