Nieuws

Oorzaak blessureleed Madueke raadsel: 'Wij weten ook niet hoe dit kan'

Oorzaak blessureleed Madueke raadsel: 'Wij weten ook niet hoe dit kan'

11-12-2021 18:30 Laatste update: 19:02

Het is niet duidelijk waarom PSV-aanvaller Noni Madueke zoveel geblesseerd is dit seizoen. De 19-jarige Brit leek een sensatie bij PSV te worden dit jaar, maar heeft inmiddels al twintig wedstrijd gemist door blessureleed.

Madueke was de grote man bij de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal op 7 augustus. Hij maakte de eerste twee doelpunten voor PSV en maakte veel indruk. Sindsdien hebben we Madueke amper in actie gezien, door de vele blessures waar hij mee te maken heeft.

"Wij weten ook niet hoe dit precies mogelijk is. Het kan aan de structuur van zijn spieren liggen”, zegt trainer Roger Schmidt tegen Het Eindhovens Dagblad. "Soms hebben explosieve spelers hier veel last van en hebben ze een periode nodig om hun lichaam nog beter te leren kennen. Wij hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan om Noni op een goed niveau en op het juiste moment te laten terugkomen."

Het staat vast dat Madueke niet op tijd hersteld is voor het uitduel met NEC zondagavond. De talentvolle vleugelspeler kwam vooralsnog tot acht Eredivisie-wedstrijden dit seizoen, waarin hij twee keer het net wist te vinden. Ook Davy Pröpper is al even geblesseerd en is nog niet van de partij in Nijmegen.