Nieuws

FIFA reageert na verbieden OneLove-band: 'Wij zijn een inclusieve organisatie'

FIFA reageert na verbieden OneLove-band: 'Wij zijn een inclusieve organisatie'

21-11-2022 12:17 Laatste update: 12:21
1

De FIFA heeft toelichting gegeven op het besluit om de regenboogaanvoerdersband te verbieden. De Wereldvoetbalbond haalt de No Discrimination-campagne naar voren als alternatief voor het dragen van de OneLove-aanvoerdersband.

Als een speler op het WK besluit het veld op te lopen met de regenboogaanvoerdersband zal hij direct een gele kaart krijgen. Desalniettemin stelt de FIFA in een statement op de eigen site een 'inclusieve organisatie' te zijn en alle 'legitieme doelen' te steunen, waaronder de OneLove-campagne.

FIFA beroept zich bij het verbieden van de OneLove-band op artikel 13.8.1 van het FIFA-regelement. Daarin staat dat 'voor FIFA-competities de aanvoerder van elk team de door de FIFA verstrekte aanvoerdersband moet dragen'. Het dragen van een No Discrimination-band zou eigenlijk pas vanaf de kwartfinale zijn toegestaan, maar dit besluit is naar voren gehaald, zo meldt de voetbalbond. Wat daar de achterliggende gedachte van is, wordt niet duidelijk uit het persbericht. Wel maakt de FIFA bekend dat dit na 'besprekingen' is besloten.