Nieuws

'Noppert moet in de afgelopen dagen een ongelofelijke indruk hebben achtergelaten'

'Noppert moet in de afgelopen dagen een ongelofelijke indruk hebben achtergelaten'

20-11-2022 22:44
3

Joop Hiele is verbaasd over het feit dat Andries Noppert hoogstwaarschijnlijk het doel verdedigt als Oranje het maandag opneemt tegen Senegal. De oud-goalie had verwacht dat Justin Bijlow die kans zou krijgen.

Noppert kreeg eerder al de voorkeur boven Jasper Cillessen en Mark Flekken en lijkt nu ook nog eens de eerste doelman te worden op het WK. "Ik zou het verrassend vinden", vertelt Hiele bij RTV Rijnmond. "Dan moet hij in de afgelopen dagen een ongelofelijke indruk hebben achtergelaten. Het is heel apart, omdat je ook praat over iemand die pas ruim een jaar ervaring in de Eredivisie heeft."

Bijlow leek bij Feyenoord zijn oude vorm terug te hebben, maar toch moet hij genoegen nemen met een reserveplek."Als ik de berichten hoor van Van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek, die eigenlijk hierover gaat, dan zou Noppert al heel het seizoen in zijn blakende vorm zijn", zegt Hiele, die Bijlow in de basis had verwacht "Hij moet zorgen voor een maximale voorbereiding voor de startende spelers. Er kan er maar eentje spelen."