Nieuws

'Onbegrip in Spanje: vertrokken Gayà blijkt ondanks blessure al weer fit te zijn'

'Onbegrip in Spanje: vertrokken Gayà blijkt ondanks blessure al weer fit te zijn'

20-11-2022 08:24 Laatste update: 08:32

José Gayà verliet deze week het trainingskamp van Spanje. De verdediger raakte geblesseerd en kon niet mee naar het WK, maar de aanvoerder van Valencia blijkt al weer fit te zijn. Zijn club is teleurgesteld in de Spaanse bond.

Bondscoach Luis Enrique bestempelde de blessure van Gayà eerder al als 'mild', maar na tests in Valencia bleek de blessure wel heel licht te zijn. Spaanse Media meldde eerder dat de linksback twee weken uitgeschakeld zou zijn. Nu blijkt dat Gayà na enkele dagen al weer hersteld is van zijn blessure. Enrique riep direct Baldé op als vervanger waardoor Gayà ook niet meer terug kan keren bij de nationale selectie. Valencia heeft volgens AS aangegeven niets te begrijpen van de situatie aangezien zij stellen dat de back komende woensdag, als Spanje het opneemt tegen Costa Rica, gewoon in actie kan komen.

De keuzes van Enrique rondom het WK zijn opvallend te noemen. Zo werd recordinternational Sergio Ramos niet geselecteerd in de definitieve selectie. De uit-vorm verkerende Ansu Fati werd wél opgeroepen door de bondscoach. Spanje neemt het op het WK op tegen Costa Rica, Duitsland en Japan.