Nieuws

Zeven Feyenoordsupporters gearresteerd na mishandeling Groninger in De Kuip

Zeven Feyenoordsupporters gearresteerd na mishandeling Groninger in De Kuip

16-11-2022 18:14

De politie heeft naar aanleiding van vernedering en mishandeling van een 21-jarige Groninger tijdens FeyenoordOlympique Lyon zeven mensen aangehouden. De man, die de oefenwedstrijd in juli samen met zijn 16-jarige broertje bijwoonde, werd onder meer uitgescholden en geslagen. Hij werd daarnaast gedwongen zijn broek met FC Groningen-logo uit te trekken.

"Beide jongens waren al jaren Feyenoordfan, maar hadden zelden een wedstrijd van Feyenoord in De Kuip kunnen bijwonen", zegt de politie volgens De Telegraaf. Het broertje zou bovendien lang hebben gespaard om een kaartje te kopen voor de wedstrijd.

Een halfuur na de aftrap begonnen de intimidaties en kwamen er zeven Feyenoordsupporters op de man af. Ze scholden hem uit en sloegen hem, waardoor hij tussen de tribunestoeltjes belandde. De betreffende broek werd daarna door één van de supporters meegenomen, waardoor de Groninger de rest van de wedstrijd en de terugweg in zijn onderbroek stond. Het broertje zou enorm zijn geïntimideerd door de gebeurtenissen.

De man deed aangifte, waarna in september en oktober zeven verdachten van tussen de 22 en 39 jaar werden aangehouden. De politie laat weten dat het onderzoek nog steeds gaande is.