Nieuws

Belgische voetbalbond zet om pijnlijke reden streep door nog te bouwen fandorp

Belgische voetbalbond zet om pijnlijke reden streep door nog te bouwen fandorp

16-11-2022 12:05 Laatste update: 12:09

Er komt tijdens het WK geen fandorp voor de Belgische voetbalfans in Vilvoorde. Dat maakt de Royal Belgian Football Association bekend in een statement op de website.

Exact een week voordat de Rode Duivels aan het toernooi beginnen, is er een streep gezet door het nog te bouwen fandorp. Alle supporters die reeds een ticket hadden bemachtigd, krijgen hun geld terug. "Omdat het voor de meeste fans niet mogelijk was om naar Qatar te gaan, wilden we het WK naar de fans brengen", geeft directeur marketing en communicatie Manu Leroy uitleg.

Helaas voor de Belgische voetbalbond viel de verkoop dermate tegen, dat het evenement geschrapt moet worden. "We hebben moeten vaststellen dat er op dit moment in vergelijking met andere jaren minder animo is voor evenementen met grote schermen. Het is daarom met spijt in het hart dat we de stekker moeten trekken uit de organisatie van ons fan village."

De Belgische voetbalfans hoeven niet te vrezen zonder updates vanuit de nationale voetbalbond te blijven: drie verslaggevers zullen alle dagelijkse activiteiten van de België in Qatar verslaan. "Aan de ontbijttafel, op de massagetafel, vanop de training… De fans krijgen zo een inkijk in het leven van onze Duivels op het WK", aldus Leroy.