Nieuws

Lloris suggereert OneLove-band te zullen weigeren: 'Kwestie van respect tonen'

Lloris suggereert OneLove-band te zullen weigeren: 'Kwestie van respect tonen'

15-11-2022 16:28

Hugo Lloris heeft nogal opzien gebaard tijdens de afsluitende persconferentie van de Franse ploeg voor het WK. De doelman sprak over het dragen van de OneLove-band, waarbij hij aangaf de Qatarese cultuur te willen te respecteren. Hij suggereert daarmee de band mogelijk te zullen weigeren.

De voorzitter van de Franse voetbalbond, Noël Le Graët, had eerder in een interview met L’Équipe gezegd Lloris te zullen vragen de OneLove-band te zullen dragen in Qatar. De speciaal ontworpen band draagt een boodschap uit tegen elke vorm van discriminatie en onrecht. De originele regenboog die op de band staat, is in eerste instantie het symbool van de LHBTI-gemeenschap, wat in Qatar niet gewenst is.

"Om dergelijke zaken te ondernemen, heb je een akkoord van de FIFA en de voetbalbond nodig", aldus Lloris. "Maar ik heb ook een persoonlijke mening over het onderwerp. En die lijkt op die van onze voorzitter. Als we in Frankrijk vreemdelingen ontvangen, dan willen we vaak dat de zich aanpassen aan onze regels en onze cultuur respecteren. Ik ben geneigd hetzelfde te doen in Qatar, niet meer of niet minder. Ik kan het eens of oneens zijn met hun ideeën, maar ik vind het een kwestie van respect tonen."