Nieuws

Cocu hekelt arbitrage na gelijkspel: 'Kan niet duidelijker zijn, ik snap het niet'

Cocu hekelt arbitrage na gelijkspel: 'Kan niet duidelijker zijn, ik snap het niet'

14-11-2022 11:32 Laatste update: 11:36

Phillip Cocu begrijpt niet meer hoe de handsbalregel in elkaar steekt. De trainer van Vitesse speelde zondag gelijk tegen Go Ahead Eagles en had, zo stelt Cocu, recht op een strafschop. 

De laatste week voor de winterstop was een drukke voor Vitesse. De Arnhemmers sleepten woensdag een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Ajax uit het vuur en herhaalden zondag dat kunstje tegen Go Ahead Eagles. Cocu stelt tegenover Voetbal International dat de eerste helft tegen de Deventenaren slap was van zijn ploeg. "De eerste helft was matig. Te slap, te grote ruimtes, ze stonden niet goed. Ik kreeg het van de kant niet hersteld, dat lukte pas in de rust. Ik heb wel wat gezegd ja, dat is voorzichtig uitgedrukt. Ik heb ook overwogen al te wisselen, maar besloot de spelers de kans te geven het te herstellen. Dat deden ze."

De trainer kan er echter niet bij dat Vitesse geen strafschop kreeg voor een vermeende handsbal. "Als je dan zo laat gelijk maakt, moet je blij zijn met een punt. Al vind ik het nog steeds onbegrijpelijk dat we geen strafschop kregen voor die handsbal. Duidelijker zijn ze niet, ik snap er niets meer van."

Vitesse kwam op een 0-2 achterstand en wist nog een punt te redden. "Ja, maar niet op achterstand komen en niet terug hoeven knokken is nog beter", stelt Cocu. "Wij kijken steeds meer naar onszelf, we moeten ons gezicht laten zien, het moet steeds herkenbaarder worden", besluit de trainer.