Nieuws

Vitesse kraakt UEFA Na Tottenham-besluit: 'geen eerlijke, gelijktijdige strijd'

Vitesse kraakt UEFA Na Tottenham-besluit: 'geen eerlijke, gelijktijdige strijd'

09-12-2021 16:08 Laatste update: 16:15

Vitesse heeft vragen over het besluit van de UEFA om een streep te zetten door de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes. Doordat de wedstrijd van de Arnhemmers tegen NS Mura wel doorgang vindt, ontstaat een onwenselijke situatie.  

Door een corona-uitbraak bij Tottenham Hotspur zette de UEFA een streep door de wedstrijd tegen Stade Rennes. Vitesse lijkt donderdag 'gewoon' in actie te komen tegen NS Mura. De club vreest dat er een 'onwenselijke situatie' ontstaat omdat 'de belangen van het duel enorm groot zijn, maar deze ook hevig verstrengeld zijn met de andere slotwedstrijd in de groep', schrijft de club in een statement op de website.  

Voor de ploeg uit Gelderland staat een plek in de volgende ronde op het spel en strijdt het met The Lilywhites om de tweede plaats in de groep. Als Vitesse eerder speelt dan Tottenham, weten de Engelsen precies wat voor resultaat zij nodig hebben tegen Rennes. Zo is er mogelijk sprake van competitievervalsing. Des te opmerkelijker is het dat de regels van de Europese voetbalbond voorschrijven dat de laatste speelronde in de groepsfase van de Conference League gelijktijdig moet worden afgewerkt.  

Vitesse heeft de UEFA een aantal vragen gesteld en is bereid om naar concrete oplossingen te zoeken. De Arnhemmers willen zo 'een gelijkwaardig en eerlijk speelveld vormen'. Vitesse heeft (nog) geen officieel bericht van de UEFA ontvangen over de gevolgen van de afgelasting in Londen voor de ploeg van trainer Thomas Letsch. De wedstrijd staat gepland om donderdag om 21.00 uur gespeeld te worden.