Nieuws

NEC begrijpt niets van passeren Cillessen: Dit is heel verbijsterend

NEC begrijpt niets van passeren Cillessen: "Dit is heel verbijsterend"

11-11-2022 14:36 Laatste update: 14:38
6

Jasper Cillessen kreeg maandag slecht nieuws te verwerken van Louis van Gaal: de doelman is door de bondscoach gepasseerd voor het WK in Qatar. Bij NEC kan men maar moeilijk leven met de beslissing van de 71-jarige keuzeheer. 

Juist om zijn perspectieven op deelname aan het WK levend te houden, besloot Cillessen Valencia afgelopen zomer te verlaten en terug te keren bij zijn jeugdliefde NEC. Van Gaal verklaarde op de persconferentie zijn keuze. Hij vond de 33-jarige keeper 'niet in vorm'. "Het is niet altijd het geval dat de beste speler wordt gekozen, maar in mijn ogen de beste teamspeler. Want we moeten vijf weken met elkaar verder. Als hij bij mij of Frans Hoek traint, wordt hij niet veel beter. Zo is het niet. Vorm is een heel moeilijk begrip."

Teamgenoot Lasse Schöne reageert op het uitblijven van de selectie van Cillessen.  "Voor ons was het zeker een verrassing", zegt de Deen tegen Omroep Gelderland. "Voor Jasper is dit het ergste. Het is een enorme domper. Heel onbegrijpelijk, denk ik." Oud-NEC'er Danny Hoekman gaat een stapje verder en omschrijft de situatie als 'verbazingwekkend'. "Dit is niet op sportieve argumenten. Het begon met die vervelende opmerking van Rafael van der Vaart. Het lijkt wel een hetze van de landelijke media."

'Geen makkelijke momenten'

Phillip Cocu, trainer van aartsrivaal NEC reageert eveneens. "Ik kan me voorstellen dat dit voor Cillessen een hele grote aderlating is", zegt de oud-international tegen de regionale omroep. "Het zal geen makkelijk moment voor hem zijn. Je zit bij de voorselectie, zit ook al een aantal wedstrijden bij de selectie van het Nederlands elftal en dan hoort de groep dat ze mee mogen en jij bent er niet bij. Dat zijn absoluut geen makkelijke momenten. Maar een bondscoach wordt aangesteld om keuzes te maken."