Nieuws

Blind weigert te praten met pers na nieuw puntverlies Ajax: 'We respecteren het'

Blind weigert te praten met pers na nieuw puntverlies Ajax: 'We respecteren het'

10-11-2022 13:26
5

Daley Blind heeft woensdag geweigerd om na afloop van Ajax - Vitesse (2-2) voor de camera's te verschijnen. Dat maakt presentator Jan Joost van Gangelen namens ESPN bekend.

De linksback is inmiddels zijn basisplaats verloren na enkele matige optredens en begon tegen de Arnhemmers opnieuw op de bank. Rond het uur kwam Blind als invaller binnen de lijnen en was hij met een poging die uiteenspatte op de lat dichtbij een treffer. Daarnaast bereidde hij de 2-2 van mede-invaller Lorenzo Lucca voor. Na afloop van de wedstrijd wilde ESPN hem graag interviewen.

"Wij wilden heel graag Daley Blind voor de camera, maar Ajax en Daley Blind hebben besloten om voorlopig even geen interviews te geven", zegt Van Gangelen. "Dat vinden wij uiteraard heel jammer, maar daar kunnen wij respect voor opbrengen." Schreuder en Blind zouden een moeizame relatie onderhouden. De 32-jarige international zou tegen Rangers FC-uit (1-3 winst) geweigerd te hebben om in te vallen. "Dat klopt absoluut niet", reageerde de Ajax-oefenmeester woensdagavond op de persconferentie op het vermeende voorval.