Nieuws

Uitblinker Simons krijgt advies: 'Daar zou PSV hem een beetje in moeten afremmen'

Uitblinker Simons krijgt advies: 'Daar zou PSV hem een beetje in moeten afremmen'

06-11-2022 07:31
1

Xavi Simons blinkt wekelijks uit in het shirt van PSV, maar de negentienjarige middenvelder heeft nog te veel last van bewijsdrang, stelt Marciano Vink. De analist ziet de tiener veel liever een controlerende taak uitvoeren bij de Eindhovenaren, zonder al het ren-en-vliegwerk. 

Vink stelt in gesprek met De Telegraaf dat PSV zondag zomaar van Ajax kan winnen en ziet dat de Eindhovenaren in een veel betere vorm steken. "Als RKC goed genoeg is om Ajax pijn te doen, dan kan PSV dat ook. Het is dat RKC niet scherp was in de eindfase, maar in de eerste helft liepen ze er zo doorheen", stelt de voormalig voetballer. "Natuurlijk kun je de wedstrijden tegen RKC en PSV niet met elkaar vergelijken qua beleving, maar daar staat tegenover dat PSV met Luuk de Jong, Cody Gakpo, Xavi Simons en Noni Madueke wapens heeft om Ajax pijn te doen."

De analist is onder de indruk van Simons, die de afgelopen zomer verrassend van Paris Saint-Germain overkwam. "Ik vind het geweldig hoe hij nu bij PSV durft te voetballen en dat kleine lichaam erin gooit, alleen vind ik hem wat te veel in de overdrive", stelt Vink. "Hij doet te veel, hij rent en vliegt en wil alleen maar acties maken. Terwijl ik hem ook heb gezien als een voetballende tien, een stylist, een jongen die de lijnen uitzet. Misschien moeten ze hem bij PSV daar toch een beetje in afremmen", luidt het oordeel.