Nieuws

'Vertrek Piqué levert FC Barcelona gigantische miljoenenbesparing op'

'Vertrek Piqué levert FC Barcelona gigantische miljoenenbesparing op'

04-11-2022 13:04 Laatste update: 14:00

De beslissing van Gerard Piqué om zijn schoenen aan de wilgen te hangen, legt FC Barcelona financieel gezien bepaald geen windeieren. Volgens informatie van Diario SPORT besparen de Blaugranas vijftig miljoen euro door de voortijdige contractbeëindiging.

Piqué kondigde donderdag aan te stoppen na de thuiswedstrijd tegen Alméria. Dit seizoen raakte hij onder Xavi Hernández op een zijspoor en begon hij tot dusver slechts vijf duels in de basis. Met zijn salaris drukt hij zwaar op de begroting van de financieel noodlijdende club.

Op basis van cijfers van Capology stelt SPORT dat de Spaanse mandekker - begin deze week gewoon nog opgenomen in de voorselectie van het nationale elftal van Spanje - nog vijftig miljoen euro salaris tegoed had tot medio 2024. Daarmee zou hij de bestbetaalde speler van FC Barcelona zijn.

'Ik ga niet voor een ander team spelen'

Dat Piqué nooit meer voor een andere club dan de Blaugranas gaat uikomen, is weinig verrassend. "Als Ronald Koeman me morgen vertelt dat ik moet gaan, verlaat ik het voetbal. Ik ga niet in een ander team spelen dat niet Barcelona is", liet hij zich ontvallen na de historische 8-2 nederlaag tegen Bayern München in 2020.

FC Barcelona heeft Piqué voor zijn laatste wedstrijd als profvoetballer dan ook opgenomen in zijn selectie voor het duel met Alméria. Memphis Depay ontbreekt nog altijd, wegens een blessure.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!