Nieuws

Britse pers fileert Van de Beek na matige vertoning: 'Een show in afwezigheid'

Britse pers fileert Van de Beek na matige vertoning: 'Een show in afwezigheid'

04-11-2022 12:30
3

Donny van de Beek mocht voor het eerst sinds 8 december 2021 weer eens in de basis beginnen bij Manchester United tegen Real Sociedad (0-1). Daarin wist de middenvelder allesbehalve indruk te maken. De Engelse pers zijn vernietigend over de bijdrage van de Nederlander.

'Van de Beek gaf een show in afwezigheid in de eerste helft', steekt tabloid The Sun van wal. Het dagblad zag de international ook na de theepauze door het ijs zakken en hem 'verlost' worden na 58 minuten spelen. Van de Beek krijgt een 4 voor zijn bijdrage.

The Sun was nog mals voor de prestaties van de man waar The Mancunians in 2020 nog 39 miljoen euro voor betaalden in vergelijking met The Manchester Evening News. De regionale krant geeft Van de Beek een 3 als rapportcijfer. 'Hij zat gevangen in niemandsland en had de hele wedstrijd geen chemie met zijn ploeggenoten. Hij kreeg zijn kans en greep die in de verste verte niet.'

The King of Manchester-podcast

In de aflevering van deze week van The King of Manchester-podcast van VoetbalNieuws kwam het povere spel van Van de Beek al uitgebreid ter sprake. Er werd onder meer voorspeld dat de dagen van de Nederlander inmiddels geteld lijken op Old Trafford.