Manchester City wint zonder Haaland bij Leicester dankzij fenomenale De Bruyne

29-10-2022 15:21

Manchester City heeft zonder de geblesseerde Erling Braut Haaland de uitwedstrijd tegen Leicester City nipt gewonnen. Door een geweldige vrije trap van Kevin De Bruyne werd het 0-1 in het King Power Stadium.

De ploeg van manager Pep Guardiola startte goed aan het duel met Leicester. In de eerste tien minuten werd Ilkay Gündogan al eens gevaarlijk met een kopbal, maar Leicester-doelman Danny Ward kon redding brengen. Even later kreeg ook Bernardo Silva een kans, maar weer kon Ward de bal blokken. Daarna was het even aan Leicester, dat via Barnes een kans kreeg. Ook Ederson stond niet te slapen en bracht redding. De kansen leidde niet tot goals in de eerste helft, waardoor de twee ploegen met de brilstand de rust in gingen.

Na rust bleef City op zoek gaan naar de openingstreffer. Rodrigo was na één minuut met een schot van afstand al eens gevaarlijk, maar het was Kevin De Bruyne die in de vijftigste minuut zijn ploeg met een fenomenale vrije trap op voorsprong zette. Drie minuten later leek Leicester op gelijke hoogte te komen door een nog geweldiger schot van Youri Tielemans, maar Ederson kon redding brengen. Leicester-manager probeerde met het inbrengen van Kelechi Iheanacho en Patson Daka nog wat te weeg te brengen. Dat resulteerde in een aantal aardige kansen, maar het bleef uiteindelijk 0-1.

Door de zege gaat Manchester City in ieder geval voor even aan kop in de Premier League. De voorsprong op Arsenal is één punt. Zondag kan de ploeg van Mikel Arteta de koppositie weer overnemen als er thuis wordt gewonnen van Nottingham Forest.