Nieuws

Maaskant haalt ongekend uit: 'Het is zó niet des Ajax wat er nu gebeurt'

Maaskant haalt ongekend uit: 'Het is zó niet des Ajax wat er nu gebeurt'

27-10-2022 11:36
1

Robert Maaskant heeft Ajax met de grond gelijkgemaakt. De analist bij Voetbalpraat van ESPN vindt dat de Amsterdammers simpelweg beter hadden moeten presteren in de Champions League en denkt dat het één en ander te maken heeft met het gebrek aan bravoure.

Met een kansloze 0-3 thuisnederlaag tegen Liverpool is Ajax klaar in de Champions League. Volgens Maaskant schort het aan de mentaliteit bij de hoofdstedelingen. "Ook bij Napoli hoorde ik heel veel Ajax-mensen zeggen dat ze goed hadden gespeeld", steekt de oud-trainer van wal bij ESPN. "Ze gaan er gewoon kei- en keihard af. Ook vanavond (woensdag, red.) weer tegen een heel matig Liverpool."

Maaskant denkt dan ook dat er een breder patroon zichtbaar is. "Het is zó niet des Ajax wat er nu gebeurt...", zucht hij. "Dat zeuren en dat jezelf klein maken. Ze hebben ingekocht om op hoog niveau mee te doen in de Champions League. Daar hebben ze zich altijd aan gemeten en daarom is het salarisplafond omhoog gegaan. Nu hangen ze ineens de kleine jongen uit en ik kan daar slecht tegen. Helemaal als het Ajax zijn. Ajax moet bravoure uitstralen."