Nieuws

Guardiola 'waarschuwt' Haaland: 'Hangt ervan af hoe hij zich gedraagt in Marbella'

Guardiola 'waarschuwt' Haaland: 'Hangt ervan af hoe hij zich gedraagt in Marbella'

25-10-2022 18:22

Over een kleine maand begint het WK in Qatar met alle voetbalsterren van dien, maar voor misschien wel de grootste ster van dit moment geldt dat niet: Erling Haaland. De Noor wist zich niet te plaatsen voor het toernooi en zal ook gaan genieten van zijn rust, in zijn huis in het Spaanse Marbella. Trainer Pep Guardiola ‘waarschuwde’ zijn speler.

Op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel tegen Borussia Dortmund werd Guardiola gevraagd naar de aankomende rustperiode van Haaland. "Hij zal naar Marbella en Noorwegen gaan, dat weet ik zeker. Hopelijk eet en drinkt hij niet te veel. Hoe hij de tweede helft van het seizoen gaat presteren zal afhangen van hoe hij zich gedraagt in Marbella", aldus de knipogende Spanjaard, die zelf ook wel weet waar de Andalusische plek om bekend staat.

Guardiola vervolgde de vraag met een wat meer serieuze noot. Het is eigenlijk echt gissen hoe spelers gaan reageren op een tussentijdse 'break' van een maand. "Het is de eerste keer in ons leven dat er midden in het seizoen een break is. We weten niet hoe spelers terug gaan komen", luidde het eerlijke antwoord van de keuzeheer. 

Dinsdagavond is Haaland te bewonderen in de Champions League. City hoopt in en tegen Dortmund de groepswinst veilig te kunnen stellen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!