Nieuws

Uitschakeling dichtbij voor Xavi: trainer kijkt beslissend duel samen met ploeg

Uitschakeling dichtbij voor Xavi: trainer kijkt beslissend duel samen met ploeg

25-10-2022 15:59

FC Barcelona-trainer Xavi Hernández gaat woensdagavond met zijn ploeg het duel tussen Internazionale en Viktoria Plzen kijken. Bij een overwinning van de Italianen zijn de Catalanen uitgeschakeld op het hoogste niveau in Europa. 

Bij een resultaat van Viktoria Plzen zal er nog geen grootse feeststemming ontstaan bij Barcelona, aangezien de club later op de avond tegen Bayern München optreedt en móet winnen. "We hebben ons lot niet meer in eigen hand, maar niettemin is het doel dat we een goede wedstrijd spelen tegen Bayern, ongeacht het resultaat van de wedstrijd van Inter", stelt Xavi dinsdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het duel. "We moeten bewijzen dat we het tegen grote ploegen als Bayern kunnen opnemen. Het vertrouwen is er."

Memphis Depay zal niet in actie komen tegen de Duitse topclub. De Nederlander heeft nog te veel last van een bovenbeenblessure die hij in de Nations League tegen Polen opliep. "We gaan in de kleedkamer met zijn allen kijken naar de wedstrijd van Inter. Wat er ook gebeurt, we moeten deze mentaliteit behouden. We moeten door, ook als we ons niet kwalificeren", besluit Xavi, die het groepsgevoel koste wat kost in leven wil houden.