Nieuws

Tadic ziet zwakte van Ajax: 'Is een nieuw team, we zoeken naar de juiste formule'

Tadic ziet zwakte van Ajax: 'Is een nieuw team, we zoeken naar de juiste formule'

25-10-2022 15:41

Dusan Tadic stelt dat Ajax nog steeds op zoek is naar automatismen binnen de ploeg. De Amsterdammers regen vorig seizoen de clean sheets aan elkaar maar zijn dit seizoen zeer kwetsbaar in de verdediging. 

Tadic verscheen dinsdag op de persconferentie van Ajax, daags voor het treffen met Liverpool FC in de Champions League. Het duel op Anfield ging nipt verloren, in eigen huis hoopt de Serviër op een ander resultaat. Makkelijk wordt het echter niet, weet ook Tadic. "Dit team is volledig nieuw. We zijn zoveel spelers kwijtgeraakt, dat je je plan verliest. We zoeken weer naar die juiste formule. Daar horen regels en principes bij. Als je die vaak herhaalt, worden het automatismen."

Het vertrek van Lisandro Martínez en Noussair Mazraoui heeft een groot gat aan ervaring achtergelaten in de verdediging. Owen Wijndal, Jorge Sánchez en Calvin Bassey kwamen als vervanging. "Zij moeten wennen aan wat wij willen en wij aan wat zij goed kunnen. Aanvallers moeten ze daarbij helpen. Dat dat beter kan, zie je vooral in topduels. Als wij goed druk zetten, krijgt de verdediging het gemakkelijker. Als zij goed opbouwen, kunnen wij vaker het verschil maken. Naar die balans zijn we op zoek en ik vind dat dat steeds beter gaat", besluit Tadic. Ajax trapt woensdagavond om 21.00 uur af tegen Liverpool in de Johan Cruijff ArenA.