Nieuws

Nieuwe roep om Iran van WK in Qatar te verbannen: 'Ze sturen drones naar Rusland'

Nieuwe roep om Iran van WK in Qatar te verbannen: 'Ze sturen drones naar Rusland'

24-10-2022 16:25 Laatste update: 16:27

Sergej Palkine heeft een opvallende oproep gedaan aan de FIFA. De algemeen directeur van het Oekraïense Shakhtar Donetsk stelt dat Iran drones aan Rusland levert en vraagt de wereldvoetbalbond het land uit het WK in Qatar te zetten. 

Kiev ligt al enkele weken overhoop met Teheran en beschuldigt de stad van het leveren van kamikazedrones. "Terwijl de Iraanse leiders kunnen genieten van hun nationale ploeg op het WK voetbal, worden er Oekraïners gedood door Iraanse drones en raketten. Elke drone werd geproduceerd en geleverd door de Iraanse autoriteiten. Het Iraanse leger heeft de lancering van de drones rechtstreeks opgevolgd", laat Palkine weten, opgetekend The Athletic. "Shakhtar roept de FIFA en de hele internationale gemeenschap op om het Iraanse nationale team onmiddellijk te weren van het WK vanwege de directe betrokkenheid van het land bij terroristische aanslagen op Oekraïners."

Tegelijkertijd is Palkine van mening dat Oekraïne op het landentoernooi zou moeten verschijnen. "Het Oekraïense team verdient het om deel te nemen aan het WK. Ze hebben tijdens de play-offs voor het WK begin juni bewezen met hun hart te spelen. Het zou een historische en sportief gerechtvaardigde beslissing zijn. Laat ons de fouten van het WK van 2018 in Rusland niet herhalen", besluit de directeur.