Transfernieuws

Wéér een Mexicaan in beeld bij Ajax: 'Er komen regelmatig scouts kijken'

Wéér een Mexicaan in beeld bij Ajax: 'Er komen regelmatig scouts kijken'

21-10-2022 10:27

Ajax heeft zijn pijlen gericht op rechtsback Kevin Álvarez. Dat meldt Pachuca-directeur Alan Calleja.

De Mexicaanse club heeft sinds begin augustus een samenwerkingsverband met Ajax, waardoor de link sneller wordt gelegd dan normaal. Álvarez is vaste waarde bij Pachuca en werd afgelopen zomer nog in verband gebracht met PSV, dat uiteindelijk koos voor het huren van Ki-Jana Hoever van Wolverhampton Wanderers. Calleja meldt dat de Amsterdammers nu concreet zijn voor de 23-jarige vleugelverdediger.

"Wie weet?", aldus Pachuca-directeur bij FOX Sports. "Mogelijk speelt hij over een aantal maanden wel in Nederland. Hij is serieus in beeld bij Ajax, zoals Jorge Sánchez dat eerder dit jaar ook was." De Amsterdammers betaalden deze zomer vijf miljoen euro aan Club América voor de Mexicaanse rechtsback.

"Kevin wordt nadrukkelijk gevolgd en trekt de aandacht", vervolgt Calleja. "Er is nog geen formeel voorstel binnengekomen, maar wel komen er scouts van Ajax regelmatig kijken."

Eerder mochten Fernando Álvarez (19) en Julio Pérez (20) al komen trainen op De Toekomst. Dit alles is resultaat van het samenwerkingsverband, waarbij Ajax en Pachuca kennis uitwisselen. Bovendien gaan de Amsterdammers helpen met het opleiden van trainers en spelers.