Ajax weet niet te stunten in uitduel met Napoli, blunder Blind tekenend

12-10-2022 20:38 Laatste update: 20:44
1

Ajax heeft woensdagavond niet kunnen verrassen in de Champions League op bezoek bij SSC Napoli. Na de 1-6 oorwassing van vorige week was het maar de vraag hoeveel weerstand de Amsterdammers gingen bieden in Napels. Ajax mocht in de tweede helft even aan een resultaat ruiken, maar verliet het veld uiteindelijk met een 4-2 nederlaag in het Stadio Diego Armando Maradona na een enorme blunder van Daley Blind.

Trainer Alfred Schreuder gooiden enkele posities om voor het uitduel met de Napolitanen. Jorge Sánchez verving de geblesseerde Devyne Rensch en Klaassen startte op het middenveld om de geschorste Dusan Tadic te vervangen. Napoli kwam direct op voorsprong na een flitsende actie van de koploper van Groep A. Hirving Lozano wist met een fraaie kopbal de thuisploeg na drie minuten op voorsprong te zetten.

Ajax was na de openingstreffer van Napoli nog niet wakker en liet zich veelal aftroeven in de duels. Sánchez en Bassey leken allebei niet op hun gemak in Napels en dat leidde tot het nodige gevaar van Napoli. Na een kwartier spelen besloot Giacome Raspadori uit te halen en schoot de Italiaan prachtig raak: 2-0. Het was tevens de ruststand.

Schreuder besloot in de rust geen wissels door te voeren en was het verrassend genoeg Ajax dat de aansluitingstreffer vond. Bassey gaf goed voor en vond Klaassen, die de 2-1 binnenkopte. In het daaropvolgende kwartier was Ajax sterker, maar mocht Napoli plots aanleggen voor een strafschop na een ongelukkige handsbal van Jurriën Timber. Schreuder haalde onder meer Mohammed Kudus, die onzichtbaar was, en Sánchez buiten de lijnen en stuurde Brian Brobbey en Youri Baas het veld op.

De wedstrijd leek op slot te zitten en ondanks twee afgekeurde treffers van invaller Victor Osimhen was de stand nog altijd 3-1. Tien minuten voor tijd mocht Ajax aanleggen voor een strafschop en maakte Steven Bergwijn het weer spannend in Napels. In de slotfase wisselde Schreuder nog Steven Berghuis en de scorende Bergwijn. Zij werden vervangen door Francisco Conçeiçao en Lucas Ocampos.

In de slotminuut gooide Osimhen de wedstrijd op slot. De spits maakte gretig gebruik van een enorme blunder van Daley Blind, die de bal dichtbij het eigen strafschopgebied eenvoudig verspeelde. Na de 4-2 wisten beide ploegen dat de wedstrijd was gespeeld en tikte Napoli het duel uit.

Ajax staat nu derde met drie punten uit de eerste vier duels in de Champions League, maar mag nog altijd hopen op overwintering in het miljardenbal. Daarvoor moet er van zowel Liverpool als Rangers worden gewonnen. Als The Reds woensdagavond van Rangers winnen, moet Liverpool de laatste twee wedstrijden verliezen.