Transfernieuws

'Transfer lonkt: FC Barcelona wil duo belangrijke Chelsea-basiskrachten'

'Transfer lonkt: FC Barcelona wil duo belangrijke Chelsea-basiskrachten'

11-10-2022 14:08

FC Barcelona houdt de ontwikkelingen rondom de aflopende contracten van N'Golo Kanté en Jorginho bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Volgens The Evening Standard wil de Catalaanse grootmacht het duo volgende zomer gratis aantrekken.

Ondanks verwoede pogingen van Chelsea hebben zowel Kanté als Jorginho hun aflopende verbintenissen nog altijd niet verlengd. Mochten club en speler niet voor 1 januari 2023 tot een akkoord komen over een nieuw contract, dan is het tweetal vrij om te praten met andere geïnteresseerde clubs. Zij kunnen dan elders een voorcontract ondertekenen.

The Blues willen Kanté graag behouden, maar niet tegen de huidige voorwaarden. Momenteel strijkt de wereldkampioen van 2018 ruim driehonderdduizend euro per week op en dat is de Londenaren te gortig. In de voorbije jaren kwakkelt de verdedigende middenvelder steeds vaker met fysieke ongemakken. De afgelopen twee maanden ontbreekt Kanté al bij Chelsea door hamstringproblemen en nog altijd is hij niet hersteld van de blessure.

Al langer is bekend dat Paris Saint-Germain de situatie van Kanté op de voet volgt. De middenvelder zou naast gewoon bij Chelsea blijven een overstap naar FC Barcelona of Real Madrid overwegen, stelt de Engelse krant. Jorginho staat net als Kanté open voor een transfer naar Spanje, net als een overstap naar Engeland. The Evening Standard verwacht dat Italiaanse club zich zullen mengen in de strijd om zijn handtekening.