Nieuws

UEFA maakt bekend: oude bekende Ajax heeft de leiding over duel in Napoli

UEFA maakt bekend: oude bekende Ajax heeft de leiding over duel in Napoli

10-10-2022 15:59

De UEFA heeft de scheidsrechtersaanstelling van SSC Napoli - Ajax bekendgemaakt. De Amsterdammers krijgen in Italië te maken met de Duitse arbiter Felix Zwayer.

De leidsman wordt bijgestaan door zijn assistenten Stefan Lupp en Marco Achmüller. Als vierde official fungeert Sven Jablonski en de VAR van dienst luistert naar de naam Harm Osmers. Alle vijf de heren zijn afkomstig uit Duitsland.

Zwayer is een arbiter met veel internationale ervaring en hanteerde bij meer dan zeventig Europese duels de fluit. De Duitser heeft in het verleden vaker de leiding gehad over duels van Ajax. Zo floot hij de Amsterdammers in 2015 voor het eerst bij de Europa League-wedstrijd tegen Celtic (1-2 zege voor Ajax). In 2019 had hij de leiding over de wedstrijd tegen APOEL Nicosia (2-0 zege) in het voorportaal van de Champions League.

De eerste keer dat Zwayer bij een duel van Ajax was, was in 2010. Destijds fungeerde hij in de Johan Cruijff ArenA als vierde official bij de wedstrijd tegen AC Milan (1-1). De aftrap in Napels is woensdag om 18.45 uur. Als Ajax uitzicht willen houden op overwintering in het miljardenbal moet er een overwinning worden geboekt tegen de koploper van de groep.