Transfernieuws

Witte rook in Madrid: Atlético en Barcelona akkoord over transfer Griezmann

Witte rook in Madrid: Atlético en Barcelona akkoord over transfer Griezmann

10-10-2022 14:52

De soap rondom Antoine Griezmann is eindelijk ten einde. De Fransman wordt definitief overgenomen van FC Barcelona door Atlético Madrid en tekent een contract tot medio 2026. Dat meldt laatstgenoemde club via de officiële kanalen.

Over de transfersom doen de Madrilenen in het persbericht geen uitspraken. Naar verluidt is er een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid met de overgang. Griezmann speelt al sinds de zomer van 2021 voor Atlético Madrid. Destijds werd hij door FC Barcelona voor twee jaar uitgeleend aan de ploeg van Diego Simeone.

Bij de onderhandelingen werd destijds een verplichte koopoptie ter waarde van veertig miljoen euro opgenomen die in werking zou treden op het moment dat Griezmann meer dan de helft van de wedstrijden in actie komt. Atlético was echter niet bereid om een dergelijk bedrag op tafel te leggen, waardoor Griezmann in een impasse raakte.

De international kwam begin dit seizoen alleen na zestig minuten binnen de lijnen, zodat de verplichte clausule niet in werking zou treden. Met de definitieve transfer is een einde aan alle onzekerheid gemaakt en kan Simeone Griezmann 'gewoon' weer vanaf het begin opstellen. In 2019 kocht Barcelona nog voor 120 (!) miljoen euro van Los Colchoneros, waardoor het verlies op de linkspoot gigantisch is.