Nieuws

Nederland dankt PSV en AZ en is hard op weg naar twee Champions League-tickets

Nederland dankt PSV en AZ en is hard op weg naar twee Champions League-tickets

07-10-2022 13:37 Laatste update: 15:02

Nederland lijkt hard op weg om de komende jaren een extra Champions League-ticket te mogen bijschrijven. Waar de Europese week met de 1-6 nederlaag van Ajax tegen Napoli dramatisch begon, herstelden voornamelijk PSV en AZ dat met overwinningen in de Europa en Conference League. Het AD heeft het een en ander uitgerekend.

Door die winstpartijen werd er tweemaal 0,400 punt verdiend, rekende het Algemeen Daglad uit. Feyenoord begon voortvarend tegen FC Midtjylland, maar gaf in de tweede helft een 0-2 voorsprong weg. De Rotterdammers speelden met 2-2 gelijk en zorgden ervoor dat het totale aantal bijgeschreven punten op precies 1,000 uitkwam.

Nederland bezet op dit moment de zesde plaats op de coëfficiëntenranglijst, één plek boven naaste achtervolger Portugal. De Portugese clubs pakten deze week slechts een halve punt. SC Braga en Sporting Portugal verloren, terwijl FC Porto won van Bayer Leverkusen en Benfica knap gelijkspeelde tegen PSG.

Wanneer Nederland de zesde plek vasthoudt, heeft het vanaf het seizoen 2024/2025 recht op twee rechtstreekse Champions League-tickets. Het gat met Portugal bedraagt nu 2,351 punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!