Nieuws

Ajax maakt gebruik van samenwerkingsverband en krijgt Mexicaanse speler op proef

Ajax maakt gebruik van samenwerkingsverband en krijgt Mexicaanse speler op proef

05-10-2022 08:14 Laatste update: 08:17

Ajax krijgt Julio Pérez de komende drie weken op proef. De centrale verdediger, die zowel links als rechts in het centrum uit de voeten kan, komt tijdelijk over van Club Pachuca. De Amsterdammers hebben sinds augustus een samenwerkingsverband met de Mexicaanse club. 

Club Pachuca wenst Pérez succes via de officiële kanalen. De twintigjarige verdediger doorliep de jeugdopleiding bij de Mexicaanse club en mag in oktober zijn kunsten vertonen in Amsterdam. Club Pachuca staat in Mexico bekend om de jeugdopleiding, waardoor Ajax de samenwerking aanging. 'De doelstelling van de samenwerking is om kennis uit te wisselen met Pachuca over het opleiden van talent', liet Ajax in augustus weten over de samenwerking. 

Ajax haalde in 2019 al een andere Mexicaan naar de club, Edson Álvarez, en die keuze is tot nu toe prima bevallen. De Amsterdammers willen graag meer talenten uit de Mexicaanse kweekvijver vissen. Naast het uitwisselen van talenten zullen ook oefenwedstrijden tussen Ajax en Club Pachuca worden georganiseerd. De Amsterdammers kan momenteel alle talenten goed gebruiken: dinsdagavond werd voor de vierde keer achter elkaar puntenverlies geleden en kreeg Ajax bovendien de grootste nederlaag sinds 1964 voor de kiezen in ihet thuisduel met Napoli.