Nieuws

'Volgende inbraak bij profvoetballer: Müller wordt tijdens Europese avond beroofd'

'Volgende inbraak bij profvoetballer: Müller wordt tijdens Europese avond beroofd'

14-09-2022 12:33 Laatste update: 12:34

Thomas Müller is op de avond van het Champions League-duel tussen Bayern München en FC Barcelona beroofd. Tijdens het duel zijn invallers zijn huis binnengedrongen en is er voor een zescijferig bedrag aan objecten gestolen. 

Dat weet het Duitse BILD te melden. Müller vierde dinsdag zijn 33ste verjaardag en deed dat met een 2-0 zege op FC Barcelona. Tijdens de wedstrijd zijn meerdere onbekende daders ingebroken in een gezinswoning in de gemeente Otterfing, meldt het medium. Tijdens de roof zijn juwelen en andere waardevolle spullen meegenomen en loopt het bedrag op tot in de tonnen. 

Ondanks het inzetten van speurhonden en helikopters zijn de daders ontsnapt. Het is niet voor het eerst dat voetballers de dupe zijn van inbraak. Oud-PSV'er Eran Zahavi maakte twee keer een inbraak mee in zijn huis in Amsterdam, Pierre-Emerick Aubameyang brak zijn kaak tijdens een inval en Ajax-aanvoerder Dusan Tadic kreeg óók te maken met een dergelijke situatie. Madrileen Dani Carvajal riep de instanties onlangs nog op om voetballers beter bij te staan en te beveiligen. Vanwege het bekende speelschema weten inbrekers precies wanneer voetballers niet thuis zijn, aldus de speler.