Nieuws

Van den Berg kijkt zijn ogen uit bij achterban Schalke: 'Zag zwart van de mensen'

Van den Berg kijkt zijn ogen uit bij achterban Schalke: 'Zag zwart van de mensen'

11-09-2022 15:19

Sepp van den Berg kijkt zijn ogen uit bij Schalke 04 wat de achterban betreft. De Nederlander was al wat gewend na zijn tijd in Liverpool, maar de fans en de sfeer in Gelsenkirchen zijn van een ander niveau. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad geniet Van den Berg na. Schalke won in een kolkende Veltins-Arena het thuisduel met VfL Bochum. "Ja, dit is net even wat anders", zegt de speler over de steun van de fans. "Ik zag het al in de bus, op weg naar het stadion. Het zag zwart van de mensen."

De Veltins-Arena heeft ruimte voor 60.000 mensen en die lieten zich vanaf het eerste moment horen, tot grote verbazing van Van den Berg. "Bij de warming-up begonnen ze al. En daarna zijn ze niet meer opgehouden. Hier kun je toch alleen maar van genieten?"

Van den Berg maakte in 2019 een droomtransfer en verruilde PEC Zwolle voor Liverpool. Het gebrek aan speeltijd brak de Nederlander echter op, waardoor deze zomer een huurdeal tot stand kwam. "Natuurlijk, het is mooi dat je deel uitmaakt van de selectie. Dat ik deze zomer mee was op tour door Azië. Dat ik op de bank zat bij wedstrijden in de Premier League. Maar je wil wel spelen. Daarvoor ben je op voetbal gegaan", besluit Van den Berg.