Nieuws

Vanheusden en Bazoer in selectie AZ voor Conference League-duel, drietal ontbreekt

Vanheusden en Bazoer in selectie AZ voor Conference League-duel, drietal ontbreekt

07-09-2022 10:18

AZ is woensdagochtend met 21 spelers afgereisd naar Kosic, Slowakije voor het Conference League-duel met SC Dnipro-1. Riechedly Bazoer en Zinho Vanheusden maken onderdeel uit van de selectie. Drie gebruikelijke basisspelers blijven achter in Nederland.

De wedstrijd wordt afgewerkt in Slowakije, door de oorlog die in Oekraïne woedt, waar SC Dnipro-1 vandaan komt. Vanheusden wacht sinds zijn zomerse komst naar Noord-Holland nog altijd op zijn eerste minuten in de hoofdmacht van AZ. De mandekker is fit genoeg om in actie te komen. Eerder maakte hij al wel minuten namens Jong AZ in een oefenwedstrijd tegen AS Monaco.

Bazoer debuteerde in de hoofdmacht van AZ tijdens de eclatante 7-0 overwinning op Dundee United in het voorportaal van de Conference League. Verder dan dat ene optreden kwam de zesvoudig Oranje-international nog niet. Vangelis Pavlidis, Bruno Martins Indi en Jesper Karlsson zijn niet fit en zullen de wedstrijd vanuit Nederland volgen.

De AZ-selectie:

Keepers: Peter Vindahl, Hobie Verhulst & Sem Westerveld.

Verdedigers: Yukinari Sugawara, Pantelis Hatzidiakos, Milos Kerkez, Maxim Dekker, Zinho Vanheusden, Sam Beukema & Mees de Wit.

Middenvelders: Tijjani Reijnders, Jordy Clasie, Dani de Wit, Peer Koopmeiners, Riechedly Bazoer & Fedde de Jong.

Aanvallers: Jens Odgaard, Håkon Evjen

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!