Opinie

'Vorig jaar was dit Manchester United als een kaartenhuis in elkaar gezakt'

'Vorig jaar was dit Manchester United als een kaartenhuis in elkaar gezakt'

04-09-2022 19:42

Nigel de Jong zag een dominant Arsenal op Old Trafford. Ondanks het veldoverwicht ging het dodelijk efficiënte Manchester United van Ten Hag er met de zege vandoor: 3-1.

Arsenal kwam in de tweede helft op gelijke hoogte via Bukayo Saka, nadat Antony in de eerste helft de openingstreffer voor zijn rekening had genomen. "Vorig jaar zou het als een kaartenhuis in elkaar zijn gezakt als de tegenstander zou scoren na een voorsprong", zegt De Jong bij Viaplay. "Nu zie je dat ze energie en mentaliteit hebben om eruit te komen."

De voormalig Manchester City-middenvelder zag een 'dominant' Arsenal. "Ze (de Londenaren, red.) speelden vooral op de helft van United. Maar dat zegt niet alles: United was veel effectiever. Ze moeten het veel meer hebben van de counter, want je ziet dat daar de goals uit komen: prachtige passes vanuit het middenveld en lopende mensen achter de verdediging."

Collega-analist John van 't Schip was onder de indruk van Saka. "Hij maakte het Malacia lastig. Hoe sterk en snel hij is, is een verrijking voor het Engelse nationale elftal en Arsenal." De Jong zag een andere smaakmaker aan Arsenal-zijde. "Ik ben helemaal weg van Jesus. Ik vind het jammer dat hij weg is gegaan bij mijn cluppie City. Voor dit jonge frivole Arsenal kan hij heel belangrijk zijn in de nabije toekomst.