Nieuws

Ocampos genoot van Ajax-debuut: 'Blij dat ik naar deze grote club ben gekomen'

Ocampos genoot van Ajax-debuut: 'Blij dat ik naar deze grote club ben gekomen'

04-09-2022 15:00 Laatste update: 15:06

Lucas Ocampos maakte zaterdag zijn debuut voor Ajax in het met 4-0 gewonnen duel met SC Cambuur. De Argentijnse aanvaller geeft bij ESPN aan dat hij erg veel zin heeft in zijn nieuwe avontuur en vertelt ook zijn beweegredenen om naar Amsterdam te verkassen.

"Ik ben blij dat ik mijn debuut heb gemaakt, al was het natuurlijk maar een paar minuten", begint Ocampos. "Ik heb voor deze club gekozen vanwege de geschiedenis, het project en omdat de club altijd meedoet om het kampioenschap. Ik ben heel blij dat ik naar deze grote club ben gekomen."

Ocampos heeft bij Ajax te maken met moordende concurrentie. "'Er zijn natuurlijk heel veel goede spelers. Maar als je bij een goed team wilt spelen, bij één van de beste ter wereld, moet je het altijd tegen de besten opnemen", vertelt de Argentijns international, die met oog op het naderende WK veel minuten wil maken. "Dat is ook een reden dat ik heb besloten om hierheen te komen. Het niveau is goed en je speelt in de Champions League. Het was een geweldige optie om als speler te blijven groeien en om nieuwe ervaringen mee te maken."