Nieuws

Alonso tekent voor één jaar bij Barcelona na transfervrij vertrek bij Chelsea

Alonso tekent voor één jaar bij Barcelona na transfervrij vertrek bij Chelsea

02-09-2022 21:33 Laatste update: 21:38

Marcos Alonso heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract bij FC Barcelona. De 31-jarige verdediger keert na zes jaar Chelsea terug naar zijn thuisland.

Dat heeft Barça vrijdagavond officieel naar buiten gebracht. Alonso werd al een lange tijd in verband gebracht met een overstap naar de Spaanse grootmacht, net als landgenoot en oud-teamgenoot César Azpilicueta. Pierre-Emerick Aubameyang bewandelde de omgekeerde weg en verkast na een half jaar Spanje weer naar de Premier League, waar hij een tweejarig contract heeft getekend bij Chelsea.

Alonso is na Héctor Bellerín, Andreas Christensen en Franck Kessié de vierde transfervrije aanwinst van Barça. De 31-jarige Spanjaard keert na twaalf jaar terug naar Spanje, waar hij de jeugdopleiding doorliep bij rivaal Real Madrid. Via Bolton Wanderers en Sunderand belandde hij in 2016 bij Chelsea, waar hij tot 212 wedstrijden kwam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!