Nieuws

Done deal: Groningen haalt opvolger Strand Larsen op in de Bundesliga

Done deal: Groningen haalt opvolger Strand Larsen op in de Bundesliga

31-08-2022 21:36 Laatste update: 21:59
1

FC Groningen heeft de opvolger van Jorgen Strand Larsen binnen. Ricardo Pepi komt op huurbasis over van FC Augsburg.

"Ricardo is een groot talent, die internationaal aanzien heeft", laat technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten op de clubsite. "Begin deze maand werd zijn naam bij ons genoemd en hebben wij ook al een gesprek met hem gevoerd. Kort daarna veranderde zijn situatie bij Augsburg en leek zijn komst voor ons geen optie meer. Tot gisteren. Daarop hebben wij razendsnel gehandeld en vannacht is Ricardo naar Groningen gereden om vandaag zijn transfer af te ronden. Een buitenkans voor ons. Wij zijn er enorm trots op dat het ons is gelukt Ricardo de rest van dit seizoen in Euroborg te hebben."

Pepi maakte afgelopen winter voor liefst twintig miljoen euro de overstap van FC Dallas naar de Bundesliga. De spits tekende een contract tot medio 2026 bij Augsburg. Nu wordt de aanvaller voor één seizoen bij Groningen gestald.

In 2021 brak Pepi op achttienjarige leeftijd door bij Dallas. De aanvaller scoorde dertien goals en gaf drie assists in 31 wedstrijden. Ook is Pepi Amerikaans international. De spits scoorde in tien interlands drie keer. Voor Augsburg kwam de Groningen-aanwinst tot vijftien Bundesliga-duels.