Opinie

Broeders Van de Kerkhof kraken PSV: 'Dan kom ik persoonlijk het veld op'

Broeders Van de Kerkhof kraken PSV: 'Dan kom ik persoonlijk het veld op'

29-08-2022 18:10
1

Alhoewel PSV nog altijd foutloos is in de Eredivisie, maken de gebroeders Willy en René van de Kerkhof zich zorgen om het aantal tegendoelpunten. De clubiconen van de Eindhovenaren zijn daarnaast onder de indruk van de ontwikkeling van Xavi Simons.

PSV won zondag zonder problemen van Excelsior: uiteindelijk stokte de teller bij 1-6. De tegengoal viel uit een corner. Siebe Horemans kon volledig vrijstaand binnenkoppen in de tweede helft. "Als er tegen Volendam woensdag weer een speler achterin staat te blunderen, dan kom ik persoonlijk het veld op om hem eraf te halen", zegt René tegen Omroep Brabant.

Zijn broer Willy is vooral onder de indruk van Simons. "Hij is echt een heel groot talent." De oud-voetballer verwacht dan ook dat de negentienjarige middenvelder in de Europa League minuten gaat maken. "Waarom niet? Daar is hij echt aan toe. Zeker met het wegvallen van Luuk de Jong kunnen we zijn kwaliteit goed gebruiken."

De gebroeders verwachten niet dat Cody Gakpo nog bij PSV vertrekt, nu de transferperiode op zijn einde loopt. "Ik weet het niet voor honderd procent zeker, maar wel voor negentig. Ik zou het ook prima vinden als Anwar El Ghazi naar PSV komt. Die heeft in Engeland niet zo veel gespeeld maar het is een fantastische voetballer die ook kan scoren."