Liverpool evenaart grootste PL-zege ooit, City heeft Haaland-hattrick nodig

27-08-2022 17:52 Laatste update: 17:54

Liverpool FC heeft zaterdagmiddag een duizelingwekkende zege geboekt op AFC Bournemouth. De ploeg van Jürgen Klopp had iets recht te zetten na de valse competitiestart en liet geen spaan heel van de bezoekers met een 9-0 overwinning. Manchester City leek na een slechte eerste helft te gaan verliezen tegen Crystal Palace, maar The Citizens werden wakker en voltooiden in de tweede helft een knappe comeback.

Liverpool FC - AFC Bournemouth 9-0

Liverpool pakte slechts twee punten uit de eerste drie duels in de Premier League en had iets te bewijzen op Anfield. Luis Díaz kon na drie minuten al knap raak koppen op een fraaie voorzet van Roberto Firmino. Enkele minuten later schoot Harvey Elliott knap raak en wist het publiek al dat het op iets speciaals zou worden getrakteerd. Trent Alexander-Arnold schoot na een klein halfuur fantastisch van afstand raak en drie minuten later tikte Firmino binnen voor de 4-0. Voor rust werd de 5-0 ook nog gemaakt, op naam van Virgil van Dijk.

In de tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld en ging Liverpool vrolijk door. De verdediging van Bournemouth, met Marcos Senesi in de gelederen, kon alleen maar tegenhouden, maar zelfs dat bleek niet meer een optie. Christopher Mepham maakte vlak na rust een eigen doelpunt en zorgde voor de 6-0. Firmino tekende voor zijn tweede treffer en maakte daarmee zijn honderdste goal in een Liverpool-shirt. Fábio Carvalho en Díaz zorgde in de slotfase nog voor de 8-0 en 9-0. Liverpool ging op zoek naar doelpunt nummer toen, maar die bleef uit. Door de grote zege komt Liverpool op de achtste plaats terecht, Bournemouth moet het doen met een zeventiende plaats.

Manchester City - Crystal Palace 4-2

In de eerste helft leek het helemaal fout te gaan voor Pep Guardiola en zijn ploeg. De Londense bezoekers waren fel en kwamen door John Stones al na vier minuten op voorsprong. Een kwartier later werd het zelfs 0-2 door Joachim Andersen. Dat was tevens de ruststand.

in het tweede bedrijf wist City wat het moest doen en werd de comeback ingezet. Bernardo Silva tekende na 53 minuten voor de aansluitingstreffer en vervolgens was het de grote Erling Haaland-show. De Noorse spits, die eerder aan een rode kaart ontsnapte met een hoog been, wist met een hattrick de eindstand op 4-2 te bepalen. Manchester City is nu de tijdelijke koploper in de Premier League, maar daar kan Arsenal later vanavond overheen. Crystal Palace staat na de nederlaag dertiende.