Nieuws

'Feyenoord houdt hoop op komst Hancko, maar overstap is 'verre van eenvoudig''

'Feyenoord houdt hoop op komst Hancko, maar overstap is 'verre van eenvoudig''

18-08-2022 18:34

De overstap van David Hancko van Sparta Praag naar Feyenoord is allesbehalve zeker. Volgens de Rotterdammers zijn de onderhandelingen met de Tsjechische club 'verre van eenvoudig'.

In Rotterdam wordt Hancko gezien als het beoogde opvolger voor Marcos Senesi, die begin deze maand de overstap naar het Engelse AFC Bournemouth maakte. Sparta Praag wil zijn linksbenige centrumverdediger graag in Tsjechië houden, maar is naar verluidt wel bereid om mee te denken. "Ik wil mezelf geen Sparta Praag voorstellen zonder Hancko", zei trainer Brian Priske vorige week nog. "Maar transfers zijn nou eenmaal onderdeel van het voetbal."

De Telegraaf meldde donderdagochtend dat de Rotterdammers binnen 48 uur flinke vorderingen wilden maken, maar dat lijkt toch lastiger dan gehoopt. De Stadionclub kreeg de vraag voorgeschoteld of Hancko al op weg was naar Rotterdam-Zuid. 'Was het maar zo', tekent het Algemeen Dagblad op na een gesprek met de club. Het losweken van de 24-jarige Slowaak is 'verre van eenvoudig' en 'er moet echt nog wel het een en ander gebeuren', schrijft de krant.

Feyenoord blijft desondanks positief en hoopt nog altijd op de komst van Hancko. Mocht de transfer ervan komen, dan wordt de centrumverdediger één van de duurste Feyenoord-spelers ooit. De Tsjechen verlangen een bedrag van tien miljoen euro, maar dat is te gortig voor de Rotterdammers.