Nieuws

Núñez toont berouw na oliedomme rode kaart: 'Excuses aan Liverpool, ik kom terug'

Núñez toont berouw na oliedomme rode kaart: 'Excuses aan Liverpool, ik kom terug'

17-08-2022 11:10 Laatste update: 11:11

De eerste maanden van Dawin Nuñez bij Liverpool gaan duidelijk met pieken en dalen. De wedstrijden van de Uruguayaan wisselden zich af qua prestaties, en na de laatste wedstrijd tegen Crystal Palace maakte hij de Britse tongen los door zijn rode kaart. De spits toont nu berouw.

Halverwege de tweede helft toonde Núñez zich duidelijk gefrustreerd nadat hij meerdere keren in de clinch had gelegen met Joachim Andersen. De Deense verdediger wist hem uit de tent te lokken, waarna de temperamentvolle Uruguayaan na een kopstoot met rood van het veld mocht vertrekken. Trainer Jürgen Klopp en aanvoerder Virgil van Dijk lieten zich al kritisch uit op de spits.

Núñez zou zijn ploeg hebben benadeeld, en dat weet hij zelf ook. Via Twitter steekt hij zijn hand in eigen boezem. 'Ik ben me bewust van de lelijke houding die ik had', aldus de 23-jarige spits op social media. 'Ik ben hier om te leren van mijn fouten en het zal niet meer gebeuren. Excuses aan Liverpool. Ik kom terug.'

De rode kaart van Núñez zorgde er niet alleen voor dat Liverpool de wedstrijd met tien man uit moest spelen, maar heeft ook voor de lange termijn negatieve gevolgen. De wedstrijden tegen Manchester United gaat sowieso aan zijn neus voorbij, en naar verwachting zal hij ook tijdens de thuiswedstrijden tegen AFC Bournemouth en Newcastle United op de tribune mogen plaatsnemen.