Transfernieuws

'Ajax troeft topclubs af in strijd om Kaplan; Schuurs onderweg naar Italië'

'Ajax troeft topclubs af in strijd om Kaplan; Schuurs onderweg naar Italië'

17-08-2022 09:38 Laatste update: 10:03
1

In navolging van de Italiaanse journalisten Gianluca Di Marzio en Fabrizio Romano melden nu ook De Telegraaf en Voetbal International dat de transfer van Perr Schuurs naar Torino in kannen en kruiken is. Woensdagochtend is het laatste papierwerk in orde gemaakt.

Schuurs reist woensdag nog af naar Torino, waarna de verwachting is dat hij zijn krabbel zet onder een contract tot medio 2026, mits er geen gebreken bij de medische keuring aan het licht komen. Met de transfer is een bedrag van 9,5 miljoen euro gemoeid. Door middel van bonussen kan de som nog eens met 3,5 miljoen oplopen. De verdediger kwam in 2018 naar Ajax. Destijds werd er twee miljoen euro richting Fortuna Sittard overgemaakt. Een onbetwiste basiskracht werd Schuurs nooit: toch kwam hij in vier jaar tijd tot 93 officiële duels.

De overgang van Schuurs naar Italië zet de deur wagenwijd open voor de komst van Ahmetcan Kaplan (19). De negentienjarige verdediger wordt voor hetzelfde bedrag wat de Nederlandse verdediger oplevert, overgenomen van het Turkse Trabzonspor. Onder meer Arsenal en Paris Saint-Germain worden afgetroefd. 'Het is de tactiek van technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar om snel na het vertrek van een Ajax-speler de opvolger te presenteren en de Turkse centrale verdediger van Trabzonspor staat in de startblokken om een contract als speler van Ajax te tekenen', aldus de ochtendkrant.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!