Transfernieuws

'Vardy moet aanvallende kopzorgen Ten Hag bij United gaan verlichten'

'Vardy moet aanvallende kopzorgen Ten Hag bij United gaan verlichten'

15-08-2022 12:09

Manchester United is op zoek naar een spits, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Het Britse voetbalplatform The Athletic meldt dat Jamie Vardy (35) kandidaat is om de selectie van manager Erik ten Hag te versterken.

Cristiano Ronaldo kon ook tijdens zijn eerste basisplaats van het seizoen geen potten breken tijdens de beschamende 4-0 nederlaag tegen Brentford. De Portugese vedette heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar een ploeg die actief is in de Champions League. Volgens diverse Britse media is de relatie tussen Ronaldo en zijn ploeggenoten inmiddels ernstig bekoeld. Inmiddels zou hij zelfs in zijn eentje lunchen op trainingscomplex Carrington.

Vardy wordt nu door The Athletic geopperd als kandidaat voor de spitspositie. Naast Ronaldo heeft Ten Hag met Anthony Martial slechts één andere pure spits rondlopen in zijn spelersgroep. De goalgetter van Leicester City is inmiddels bezig aan zijn tiende seizoen in het King Power Stadium en beschikt over een contract dat volgend jaar afloopt.

Naast Vardy worden ook Pierre-Emerikc Aubameyang en Álvaro Morata naar voren geschoven als mogelijke United-aanwinsten. Spaanse media maakten zondag melding van vermeende interesse in Espanyol-spits Rául de Tomás. Vardy zou het best binnen de tactiek (het zetten van hoge druk) passen dat Ten Hag voorstaat.