Nieuws

'Gun Van Nistelrooij alle succes van de wereld, maar PSV valt me nog niet mee'

'Gun Van Nistelrooij alle succes van de wereld, maar PSV valt me nog niet mee'

15-08-2022 07:19

Willem van Hanegem houdt nog altijd een slag om de arm wat de prestaties van PSV betreft. De oud-voetballer is blij dat trainer Ruud van Nistelrooij goed door zijn eerste duels is gekomen, maar ziet dat zijn elftal vooralsnog moeite heeft als team samen te spelen. 

De oud-voetballer schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad over de eerste wedstrijden van de Eindhovenaren. Van FC Emmen en Go Ahead Eagles werd met ruime cijfers gewonnen en ook in Europa wist PSV af te rekenen met AS Monaco. 'De conclusies na de winst van PSV tegen Monaco, daar moest ik om lachen. Die Fransen zullen zich nu nog afvragen hoe het kan dat niet zij maar PSV deze week tegen Rangers spelen', schrijft Van Hanegem. 

De uitschakeling van de Monegasken was fraai, maar volgens Van Hanegem is het nog lang geen tijd de champagne te ontkurken. 'Heel veel spelers vielen door de mand, maar twee doelpunten uit het niets maakten van Obispo opeens een geweldige verdediger, Sangaré had toch opeens nauwelijks ballen ingeleverd en Ruud van Nistelrooij was een toptrainer', zegt De Kromme cynisch. 'Dat was echt allemaal gebaseerd op de uitslag, want hoewel ik Van Nistelrooij echt alle succes van de wereld gun, valt PSV mij nog niet mee.'

PSV haalde deze transferzomer enkele grote namen weg bij onder meer Paris Saint Germain, OGC Nice en Sevilla CF, maar de ploeg van Van Nistelrooij weet nog niet als een team te spelen. 'Ja, Xavi Simons, Johan Bakayoko en Ismael Saibari tonen aan echte voetballers te zijn. PSV wint nu nog op basis van individuele kwaliteiten, maar absoluut nog niet omdat ze als team duidelijk maken wat ze willen', besluit Van Hanegem. PSV staat dinsdagavond tegenover Rangers FC in de eerste wedstrijd van het allesbeslissende tweeluik in de Champions League-voorrondes.