Breaking news

'Tadic slaat roofpoging van zich af: Ajax-aanvoerder raakt lichtgewond'

'Tadic slaat roofpoging van zich af: Ajax-aanvoerder raakt lichtgewond'

10-08-2022 06:51 Laatste update: 07:19

Dusan Tadic is in de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli lichtgewond geraakt nadat inbrekers hem opwachtten bij zijn huis in Amsterdam-Zuid. Twee gewapende mannen met helmen op hadden het gemunt op de Ajax-aanvoerder. Hij zou zich volgens Het Parool 'behoorlijk' verzet hebben. 

Het nieuws wordt gebracht door misdaadverslaggever John van den Heuvel van De Telegraaf. Zij zouden uit geweest zijn op het kostbare horloge van de Servische linksbuiten. Toen Tadic uit zijn auto stapte op de Van Eeghenstraat, werd hij direct lastig gevallen door de twee mannen.

De captain van de Amsterdammers rook direct onheil en zette de vlucht in, waarna een handgemeen volgde met de dieven. De Telegraaf schrijft dat 'Tadic erin slaagde om het vizier van de helm van een van de overvallers te openen en hem een klap te geven.' Daarbij liep hij verwondingen op aan zijn hand en scheurde zijn kleding. Vervolgens vluchtte Tadic een horecagelegenheid in. 

Het is niet voor het eerst dat er mannen met helmen voor de deur stonden bij de 33-jarige linksbuiten. Eerder verschenen er al twee mannen voor het huis van Tadic die zich voordeden als pizzabezorger. Destijds was de voetballer niet thuis en besloot zijn vrouw de deur niet open te doen, omdat zij de situatie niet vertrouwde. 

De politie kwam met een verklaring naar aanleiding van de gebeurtenis. 'De recherche in Amsterdam-Zuid is bezig met een uitgebreid onderzoek na een gewelddadige poging beroving aan de Van Eeghenstraat in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 juli. Rechercheurs hebben inmiddels onder meer gesproken met getuigen en veel beeldmateriaal in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat de verdachten het specifiek op het slachtoffer hadden gemunt en op hem stonden te wachten.'