Transfernieuws

'Memphis hoopt op contractontbinding bij Barcelona, overstap steeds dichterbij'

'Memphis hoopt op contractontbinding bij Barcelona, overstap steeds dichterbij'

09-08-2022 18:21

De kans dat Memphis Depay vertrekt bij FC Barcelona lijkt steeds groter te worden. De aanvaller is in gesprek met Juventus, melden Italiaanse media. Fabrizio Romano geeft aan dat er nog wel het een en ander moet gebeuren.

Memphis wordt deze zomer met de ene na de andere club in verband gebracht. Onder meer Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur, Ajax en Manchester United passeerden de revue al. Het Eindhovends Dagblad meldt dat Galatasaray in de markt is voor de Oranje-international, maar Juventus lijkt de belangrijkste gegadigde. De Italiaanse topclub maakt de laatste dagen werk van de komst van Memphis en de onderhandelingen zouden 'positief' verlopen.

De doorgaans goed ingevoerde Romano ontkracht de Tottenham-geruchten en geeft aan dat ook een Juve-deal nog ver weg is. Eerst zou Memphis zijn contract bij Barcelona moeten laten ontbinden. De Catalanen hopen twintig miljoen euro te vangen voor de topscorer van vorig seizoen, maar Memphis en zijn advocaten zetten in op een transfervrije overstap.

De oud-PSV’er is bij Barça uit de gratie geraakt na de komst van Robert Lewandowski, aan wie hij zijn rugnummer 9 moest overdragen, Raphina en de contractverlenging van Ousmane Dembélé. Ook Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres en Martin Braithwaite staan nog onder contract bij de Catalanen.