Nieuws

Bergwijn neemt woorden terug: 'Heb geleerd om dat nooit meer te zeggen'

Bergwijn neemt woorden terug: 'Heb geleerd om dat nooit meer te zeggen'

06-08-2022 13:42 Laatste update: 14:27

Steven Bergwijn voltooide deze zomer zijn transfer naar Ajax, waarmee hij terugkeerde op de plek waar het voor hem ooit begon. De Amsterdammers betaalde ruim 31 miljoen euro voor de aanvaller, al had hij dit zelf lang voor onmogelijk gehouden.

Voordat Bergwijn uitgroeide tot een publiekslieveling bij PSV speelde hij al in de jeugd van Ajax. "Ik zei eens in een interview dat ik me niet zag terugkeren bij Ajax, maar heb inmiddels geleerd in het voetbal nooit 'nooit' te zeggen", lacht de aanwinst in gesprek met Ajax Life. "Ik had eerlijk gezegd totaal geen rekening gehouden met de mogelijkheid naar Nederland terug te keren. Ik wilde van PSV de stap maken naar het buitenland en daarna naar de absolute Europese top."

Afgelopen weekend speelde Bergwijn al een goede wedstrijd voor de Amsterdammers. De beweeglijke aanvaller maakte het openingsdoelpunt in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, dat deed hij met zijn signature move: naar binnen trekken en de lange hoek zoeken. 

Bergwijn tekende een contract tot de zomer van 2027 en maakt zaterdagmiddag naar alle waarschijnlijkheid zijn Eredivisie-rentree in het uitduel tegen Fortuna Sittard. De aftrap van het duel is om 16.30 uur.