Nieuws

'Het is nu een mentale kwestie, over zijn keeperskwaliteiten bestaat geen twijfel'

'Het is nu een mentale kwestie, over zijn keeperskwaliteiten bestaat geen twijfel'

01-08-2022 20:58

Carlo l'Ami steunt Jay Gorter na zijn 'zeer ongelukkige' optreden in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met PSV. De voormalig keeperstrainer van Ajax weet dat de Amsterdammers de 22-jarige sluitpost uit Amsterdam onvoorwaardelijke steun zullen bieden.

"Het is nu een mentale kwestie, want over zijn keeperskwaliteiten bestaat geen twijfel", zegt l'Ami in gesprek met De Telegraaf. "Ik ken Jay zelf niet, maar hoop dat hij mentaal zo sterk is dat hij deze wedstrijd een plekje kan geven en er sterker uitkomt. Ajax zal hem helpen." De voormalig keeper van onder meer PSV, Heerenveen en Feyenoord heeft te doen met Gorter. "Het vervelende voor een keeper bij Ajax is dat je maar een paar momenten krijgt om je te onderscheiden. Op die twee, drie ballen word je afgerekend."

De naam van Jasper Cillessen klinkt in de Amsterdamse wandelgangen, maar l'Ami verwacht dat Ajax geen nieuwe keeper gaat aantrekken. "Voor de start van de voorbereiding is er met betrekking tot het keepersbestand een bewuste keuze gemaakt. Normaal gesproken staat men nog achter die beslissing", zegt hij. "Al kan er altijd iets gebeuren, waardoor een situatie verandert. Maar na één tegenslag in paniek raken, lijkt me onverstandig. Het belangrijkste is om Jay onvoorwaardelijk te steunen. Of hij de volgende wedstrijd nu keept of niet."