Nieuws

El Ahmadi vindt het na ruim 500 duels mooi geweest en beëindigt loopbaan

El Ahmadi vindt het na ruim 500 duels mooi geweest en beëindigt loopbaan

31-07-2022 17:10

Karim El Ahmadi is profvoetballer af, zo maakte de Marokkaans international bekend in gesprek met ESPN. De middenvelder zat sinds zijn vertrek bij Al-Ittihad Club uit Saudi-Arabië zonder club en heeft besloten om zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

In 2018 verliet El Ahmadi Feyenoord voor het lucratieve avontuur in de zandbak. In vier jaar tijd kwam de middenvelder tot 98 officiële duels namens Al-Ittihad Club. Over twee periodes verspreid speelde El Ahmadi voor de Rotterdammers. Hoogtepunt in zijn periode in De Kuip was de landstitel die hij wist te winnen in 2017.

El Ahmadi startte zijn carrière in Enschede bij FC Twente. Via de Tukkers kwam hij bij Feyenoord terecht voor zijn eerste periode in Rotterdam. In het seizoen 2010/11 werd de defensieve middenvelder verhuurd aan Ahl-Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten. In 2012 werd hij verkocht aan Aston Villa om twee jaar later weer terug te keren bij Feyenoord.

In Rotterdam kwam El Ahmadi maar liefst tot 266 optredens en twintig goals en negentien assists. Met Feyenoord won hij naast de Eredivisie twee keer de KNVB Beker en één keer de Johan Cruijff Schaal.